fbpx

“Loopschema voor een gestoorde uitdaging”

"Loopschema voor een gestoorde uitdaging" Dat was het onderwerp van de mail die ik vorige week kreeg van Jan-Hein. Blijer kun je mij bijna niet maken dan met zo'n vraag. Jan-Hein sportte 7 jaar geleden helemaal niet, hij loopt nu maximaal 10km tijdens een duurloop. In augustus 2019 wil hij 90km trailrunning in Zweden (De Ultravasan90). O ja hij heeft ook een drukke baan (50 - 70 uur)... Extra bijzonder vind ik de motivatie van Jan-Hein om dit te willen doen. Met zijn 90km en de weg er naar toe wil hij geld ophalen voor Stichting ALS Nederland. Twee sterfgevallen in zijn omgeving zijn voor hem een persoonlijke drijfveer om op zijn 40e in Zweden tot het gaatje te gaan.

Jan-Hein en zijn hond

Iets doen wat je al kunt, kan natuurlijk heel leuk zijn, maar ik hou op de één of andere manier van iets voor elkaar te krijgen wat niet mogelijk lijkt. Waarvan anderen zeggen: jij bent gek! Waar van je diep van binnen voelt dat het moet kunnen, hoewel je dat nog niet hard kunt maken. Ik hou van mensen die zichzelf ook op die manier uitdagen en help ze graag, waar het bij mijn mogelijkheden past, een beetje op weg op een verantwoorde manier. Ik ga met heel veel plezier een mooi schema maken voor Jan-Hein. Ik coach hem op de weg naar zijn doel zodat hij heel blijft en in augustus optimaal voorbereid aan de start staat van zijn gestoorde uitdaging.

Ultravasan90

Ik sta zelf momenteel ook wel voor een gestoorde uitdaging. Ik heb het vandaag "From couch to Ultra in 16 days" genoemd. Vorige week was ik met Winfried in het Harzgebergte tijdens de verkenning van de Harz3d. Na een schitterende kamikaze-afdaling ging ik door flink door m'n enkel. Voor alles is een eerste keer. Gelukkig na een kleine week is de enkel niet meer superdik en kan ik er op wandelen en een beetje "hobbelen".  Het schiet nog niet echt op. Mijn vriend google had het over 3 weken rust. Echter... over 16 dagen start mijn gestoorde uitdaging: de 127 Indian Summer Trail. Dat worden 16 interessante dagen waarin ik het dunne lijntje tussen onder- en overbelasten zal opzoeken. Maar ergens van binnen voel ik dat het moet kunnen!

From couch to ultra in 16 days. Day #1

Meer info over de uitdaging van Jan-Hein: Meer info over de Ultravasan90 ; De facebookpagina waarin hij ons op de hoogte houdt en zijn pagina op de site van ALS Nederland ;

Meer info over mijn projecten: De Harz3D  (filmpje al gezien?) en de Indian Summer Ultra

Heb je nu ook zo'n gestoorde uitdaging in je hoofd, of nog erger: je hebt je al ingeschreven.. en kun je wat deskundige begeleiding gebruiken? Neem contact met me op!

Geef een reactie