fbpx

Fastpacking 2 daagse Drenthe

Afgelopen zomer was ik al van plan om hardlopend met een rugzak op avontuur te gaan. Fastpacking wordt dit ook wel genoemd. Ik heb er indertijd van af gezien omdat ik met burn-out klachten thuis kwam te zitten. Nu ik weer flink op de weg terug ben werd het tijd dit plan alsnog uit te voeren! Het oorspronkelijke plan was een week in de Belgische Ardennen lopen. Omdat ik daar nog niet helemaal klaar voor ben heb ik gekozen voor 2 dagen door Drenthe, vanuit huis.

Dag 1: Havelterberg – Oude Willem: 55km

De eerste uren voelde fastpacking, het hardlopen met een rugzak van 8,5kg als starten aan een marathon met een blessure. De blessure zat op m’n rug en bleef waar hij was. Uiteindelijk ben ik er een beetje aan gaan wennen, al was ik blij dat hij na een kleine 100km in 2 dagen weer af kon!

Wat een gaaf avontuur was het, wat een geweldige natuur. Het Holtingerveld, Dwingelderveld en Drents-Friese Wold waren een geweldig groen decor om daar heen te lopen.

Net toen ik aardig gekookt begon te raken op deze warme dag, kwam ik langs het ijskoude “blauwe meer” bij Hoogersmilde. De plaatselijke hangjongeren keken hun ogen uit toen ik met kleren en al het ijskoude water inliep.

Halverwege heb ik gekampeerd op Natuurkampeerterrein Oude Willem, een rustige, mooie plek in het bos, met mogelijkheid om een vuurtje te stoken.

Nieuws uit de natuur: aangevallen door een territoriale buizerd, bijna gestruikeld over een addertje onder het gras

Dag 2: Oude Wilem – Woldberg (Tuk): 43km

De tweede dag starten met een rugzak van 8,5kg voelt als starten met twee blessures. Stijve benen en rug! De tweede dag heb ik dan ook heel wat meer gewandeld tussendoor. Zeer welkom was de koffie bij Peter in Zorgvlied. Zijn koektrommel was wel leeg na mijn bezoek;)

Onderweg kwam ik steeds meer onder de indruk van de rust en uitgestrektheid van het Drents Friese Wold. Mijn conclusie: plek zat voor de wolf!

Nog wat rondgedoold in Heerlijkheid de Eese en nog wat extra rondjes over de Woldberg (ik was nog te vroeg voor het afsluitende biertje) vond ik het welletjes!

Nieuws uit de natuur: Slapeloze nacht van een heideschaap dat haar lam kwijt was en vise versa. Oog in oog met een norse Hooglander stier. Een ree en ik die van elkaar schrokken.

Poeh! 2 dagen fastpacking is best heftig. Een volgende keer moet er nog minder mee da’s helder. Misschien maar slapen overdag in het zonnetje en ‘s nachts lopen, dat scheelt weer een tent 😉

Als je ook op loopavontuur wilt, maar dan zonder zware rugtas, misschien is het trainingsweekend in juli wat voor je https://www.dudeljo.nl/trainingsweekend Overdag lekker trailen over de Archemerberg, overnachten in een eenvoudige blokhut.

Geef een reactie