fbpx

Pop-Up-Gravel #1: GP Frank van Rijn – 19 juni 2021

Een DIY gravelrit vanaf Havelte, over het Holtingerveld, door Koloniën van Weldadigheid, Heerlijkheid De Eese en langs Weerribben en Wieden met vooraf en na afloop bijzondere aandacht voor de inwendige mensch. Klinkt goed toch?

  • Je start solo, of in een klein groepje bij Brasserie OER, waar je jouw startkaart ophaalt en een kopje biologische Earth Koffie met een huisgemaakte notenreep.
  • Onderweg geniet je ongeveer 130km lang (af te korten tot 75 of 100km als je hier en daar een lusje afsnijdt) van lange en korte gravelpaden, harde zandpaden, hier en daar een stukje MTB track (niet technisch), schelpenpaadjes, en asfalt.
  • Bij terugkomst bij Brasserie OER is het tijd voor een Bier en Burgers! Bier van Gula en burger van OER bereid op op Greenegg op het OER-terras
  • De rit is heel geschikt voor een gravelbike, maar zeker ook te doen met een racefiets met bijv. 28mm bandjes (wat lucht er uit) of een MTB (wat extra lucht er in)
  • Pop-up-gravel is geen georganiseerde rit, je bent onderweg zelf verantwoordelijk. Pop-up-gravel is een GPX bestand en verzorging voor en achteraf.
  • Als gravelrijder ben je meestal te gast op de paden en wegen, gedraag je ook zo, #doeslief en houdt je aan de Gravelcode
  • Je kunt je inschrijven voor een tijdvak waarin je start. In de laatste week voorafgaand aan Pop-up-gravel GP Frank Van Rijn, krijg je een info mail met definitieve GPS bestanden

Deze eerste Pop-up-gravel draagt de naam van Frank Van Rijn. Een local hero. Frank is een wereldfietser van 73 die als hij niet ergens in de het buitenland aan het fietsen is in onze mooie gemeente Westerveld woont en werkt aan zijn boeken. Hij hoopt op het moment van deze pop-up-gravel tocht zelf alweer in een zonnig Zuid-Europees rond te trekken. Meer over Frank lees je op zijn website: Frankvanrijn.nl

In de route zijn een 3 tal strava segmenten verstopt. Op een langere klim of een langere gravelstrook. De dame en de heer die over deze 3 segmenten het snelste waren verdienen een boek van Frank!