fbpx

Pop-Up-Gravel #3: pop-up-gravel GPX of Alleycat op 25 juni 2022

Na een succesvolle en sfeervolle #1 en #2 opnieuw 100% kans op een legendarische dag op de fiets in Drenthe! Na een goede bak koffie en wat lekkers daarbij kun je kiezen voor een GPX versie of een Alleycat versie.

GPX: je rijdt op je eigen navigatie een GPX route van ca. 130km over de mooiste paadjes, langs verschillende highlights in het Drentse landschap. Evt onderweg uit te breiden met een paar extra highlights.

Alleycat: je bouwt zelf je route langs de vooraf aangegeven highlights. Gebruik afstandmeten, komoot, kaart en compas, wat je maar wilt. De highlights krijg je per mail in de week voorafgaand aan het evenement.

Voor beideversies is er het Güla Beers Klassement: dit keer wordt de winst bepaalt door het aantal aangedane highlights, bij gelijke stand telt de kortste tijd.

De deelnemers van editie #1 waren unaniem over het belangrijkste element van de dag: Bier en burgers op het terras van Brasserie Oer. Daarom weer terug op het programma!

Nog even: WTF is Pop-up gravel? Een DIY GPS gravelrit vanaf Brasserie Oer Havelte. Vooraf, onderweg en na afloop bijzondere aandacht voor de inwendige mensch. Klinkt goed toch? Naast de sublieme verzorging op genoemde momenten ben je aan je eigen verantwoordelijkheid, navigatieskills en doorzettingsvermogen uitgeleverd. Het moet wel een uitdaging blijven.

  • Je start solo, of in een klein groepje bij Brasserie OER, waar je jouw startkaart ophaalt en een kopje biologische Earth Koffie met een huisgemaakte bananencake. Ook dit keer weer een mooie attentie voor iedere deelnemer van Bikepackingshop
  • Onderweg geniet je ongeveer 130km lang (evt. af te korten als je hier en daar een lusje afsnijdt) van lange en korte gravelpaden, harde zandpaden, hier en daar een stukje MTB track (niet technisch), schelpenpaadjes, en asfalt.
  • Halverwege is bij één van de highlights de mogelijkheid om je water aan te vullen
  • Bij terugkomst bij Brasserie OER is het tijd voor een Bier van Gula en Stamppot!
  • De rit is heel geschikt voor een gravelbike of een MTB
  • Pop-up-gravel is geen georganiseerde rit, je bent onderweg zelf verantwoordelijk. Pop-up-gravel is een GPX bestand, checkpoints en verzorging voor en achteraf.
  • Als gravelrijder ben je meestal te gast op de paden en wegen, gedraag je ook zo, #doeslief en houdt je aan de Gravelcode
  • Pop-up Gravel is geen race. Voor wie zich niet kan inhouden is er het Güla Beers Klassement. Zorg wel dat je voor 17:00 binnen bent om mee te doen voor de prijzen.
  • Je kunt starten vanaf 9:00u. In de laatste week voorafgaand aan Pop-up-gravel #3, krijg je een info mail met definitieve GPS bestanden en/ of Highlights
  • We zijn flexibel en passen ons aan de dan gelden Covid maatregelen aan. Mocht het echt noodzakelijk zijn, dan schuiven we het feestje door.

Dankzij onze partners kunnen we jullie voorzien van heerlijke koffie, lekkers onderweg, stamppot, prijzen en goodies!

Brasserie Oer / Gula Bier / Bikepackingshop