fbpx

Pop-Up-Gravel #2: Stamppot editie – 29 januari 2022

Nog even onder voorbehoud van een positieve perso: Na een succesvolle en sfeervolle #1 nu een #2 in winterse en hopelijk barre, dan wel epische omstandigheden! Hoewel de deelnemers van de vorige, zomerse editie unaniem waren over het succes van bier en burger van Brasserie Oer na afloop hebben we toch gemeend hier van af te wijken: de jongens en meisjes van de gestampte pot verdienen in de winter een passend maal! Het bier zal in een stevige variant komen van de brouwers van Gula Bier.

Nog even: WTF is Pop-up gravel? Een DIY GPS gravelrit vanaf Havelte, dit keer over het Holtingerveld, Dwingelderveld, langs Echten, Zuidwolde, Zwarte Dennen, De Wijk, Ruinen, Ansen en Uffelte terug naar Havelte. Vooraf, onderweg en na afloop bijzondere aandacht voor de inwendige mensch. Klinkt goed toch? Naast de sublieme verzorging op genoemde momenten ben je aan je eigen verantwoordelijkheid, navigatieskills en doorzettingsvermogen uitgeleverd. Het moet immers wel een uitdaging blijven.

Dikke upgrade t.o.v. de vorige editie is naast de stamppot van Oer voor de stevige trek en het betere bier van Gula: een extra verzorgingspunt in de vorm van een soepje of warme hap bij Echtens Boshuys, direct naast het gevreesde keienpad. Tevens de mogelijheid je bidons te vullen en een Huma- gel mee te grissen.

  • Je start solo, of in een klein groepje bij Brasserie OER, waar je jouw startkaart ophaalt en een kopje biologische Earth Koffie met een huisgemaakte bananencake.
  • Onderweg geniet je ongeveer 150km lang (af te korten tot 60 of 100km als je hier en daar een lusje afsnijdt) van lange en korte gravelpaden, harde zandpaden, hier en daar een stukje MTB track (niet technisch), schelpenpaadjes, en asfalt.
  • Bij terugkomst bij Brasserie OER is het tijd voor een Bier van Gula en Stamppot!
  • Maak je er een boike-packing tweedaagse van, laat het even weten, dan staan er zondag bier en stampot voor je klaar!
  • De rit is heel geschikt voor een gravelbike of een MTB (wat extra lucht er in) Als je goed je best doet en af en toe van de fiets gaat moet een racer met 28mm ook wel lukken.
  • Pop-up-gravel is geen georganiseerde rit, je bent onderweg zelf verantwoordelijk. Pop-up-gravel is een GPX bestand en verzorging voor en achteraf.
  • Als gravelrijder ben je meestal te gast op de paden en wegen, gedraag je ook zo, #doeslief en houdt je aan de Gravelcode
  • Pop-up Gravel is geen race. Voor wie zich niet kan inhouden zullen er een aantal strava segmenten in de route gestopt worden om te strijden voor de eeuwige roem en een serieuze prijs, beschikbaar gesteld door onze partners. Elke segment krijgt een man of vrouw als winnaar. Tijdens de stamppot worden de prijzen uitgereikt. (zorg dat je voor 17:00u je rit upload naar Strava om mee te doen)
  • Je kunt starten vanaf 8:00u. Eerder kan ook maar dan is de koffie nog niet klaar. In de laatste week voorafgaand aan Pop-up-gravel #2 Stamppot editie, krijg je een info mail met definitieve GPS bestanden
  • We zijn flexibel en passen ons aan de dan gelden Covid maatregelen aan. Mocht het echt noodzakelijk zijn, dan schuiven we het feestje door.

Dankzij onze partners kunnen we jullie voorzien van heerlijke koffie, lekkers onderweg, stamppot, prijzen en goodies!

Brasserie Oer / ‘t Boshuys Echten / Gula Bier / Hüma Gel Nederland / Bikepackingshop