fbpx

 

Trailfestival Dudeljo is: 3 dagen en 3 nachten in de buitenlucht met elke dag een uitdagende trail door de schitterende Sallandse natuur.  Mooie verhalen bij het kampvuur, speciale biertjes en bijzondere mensen, dat is Dudeljo Trailfestival. Kom mee naar buiten allemaal!

Het terrein van Ada's Hoeve is een droomlocatie voor het Dudeljo Trailfestival. Op het bosrijke terrein staat een trekkershut, eenvoudige sanitair en veldjes om je tent op te zetten. Op het terrein is het toegestaan om een kampvuur te maken (behalve bij extreme droogte). Het terrein is gelegen naast de Overijsselse vecht waar je heerlijk in kunt zwemmen.

 

Als het gaat om trailrunning zitten we in geweldig gebied, we gaan 3 dagen trailen door schitterende natuurgebieden, waar we (voor nederlandse begrippen) serieuze hoogtemeters kunnen maken. O.a. de Archemerberg, Lemelerberg en de Besthmenerberg zullen we van de mooiste kanten beklimmen.

Alle trails worden in "social style" gelopen, d.w.z. in tempogroepjes op GPS. Er worden geen routes uitgepijld en geen tijden geregistreerd, je krijgt wel garantie op supermooie routes. Het gaat om de beleving, genieten van het onderweg zijn. Voor de liefhebbers van strijd zullen we wat segmenten maken op Strava op pittige klimmetjes of afdalingen. De winnaars van die segmenten strijden om de eer en een bijzonder flesje bier. 

Je kunt alleen één of meerder trails meelopen, maar je kunt ook blijven slapen en eten. Er is ruimte in een eenvoudige trekkershut (stapelbedden) of je kunt je eigen tentje opzetten op het festivalterrein. Op zaterdagavond houden we een feestelijke barbecue.

Tussen al het mooie trailen door is er voldoende ruimte om te ontspannen, een potje Kubb te doen, te wandelen, een vlot te bouwen of te zwemmen in de Vecht. En hout hakken natuurlijk, een goede voorraad aanleggen om het vuur tot diep in de nacht te kunnen laten branden. Ook voor niet-hardlopende familie, vrienden, partners en kinderen wordt het een heerlijk weekend in de buitenlucht!

Globaal ziet het weekend er als volgt uit:

Vrijdag 3 mei:
- ontvangst, plekje zoeken en uitpakken
- Pop-up Night Trail "Langs de Regge" ca. 10km (hoofdlampje mee)
- kampuur

Zaterdag 4 mei:
- ontbijt (en lunchpakket maken)
- Pop-up Trail Besthmen en Eerde van ca. 15-22-30 km
- Barbeque
- Kampvuur

Zondag 5 mei
- ontbijt (en lunchpakket maken)
- Pop-up Trail Lemelerberg en Archemerberg van ca. 15-25-35 km
- Barbeque
- Kampvuur
- Vertrek of mogelijkheid tot extra overnachting 

Praktische info en Tickets