fbpx

Drenthepad Ultra Vijfdaagse

Het Drenthepad is een geweldige ontdekkingstocht door de binnenlanden van de prachtige provincie Drenthe van 330km lang. UItgestrekte heidevelden, bossen en hoogveengebieden passeer je. Het betoverende beekdal van de Drentse Aa, de in de ijstijden gevormde Hondsrug. Onderweg kom je de resten tegen van oeroude bewoning van dit land in de vorm van hunebedden en grafheuvels. Hoewel steeds meer mensen hun toevlucht nemen tot Drenthe – geef ze eens ongelijk – kun je er op de paden van het Drenhtepad nog steeds eenzaam ronddwalen.

In het hemelvaartsweekend van 2022 (25 – 29 mei) wordt het Drenthepad bevolkt door een bijzonder, rondtrekkend volkje. 30 tot wel 80km per dag leggen ze af met een glimlach op hun gezicht, ze trekken van pleisterplaats naar pleisterplaats. Ze lijden ontberingen met een vrolijkheid die je eerder zou verwachten op een dorpsfeest. De kameraadschap doet denken aan de verhalen uit de loopgraven uit de vorige eeuw. Het mooiste is: Jij kunt deel uit maken van dit bijzondere en selectieve gezelschap!

Even concreet: Jij regelt dat je getraind bent en vrij hebt. Je loopt het hele Drenthepad (330km) in 5 etappes. Solo of als duo of trio (met één of twee fietsen). Je regelt je overnachtingen op de camping of B&B in de buurt van elke etappe en je eigen eten en drinken (buiten het het lopen van de etappes). Dudeljo regelt dat je bagage van start naar finish wordt vervoert en dat je onderweg 2 keer een uitgebreide verzorgingspost tegenkomt. Elke dag bij de 2e VP een “thuiskomertje” in de vorm van een stevige snack (pannenkoek, tosti, pasta o.i.d.)

Drenthepad als duoof trio: Met 2 of 3 personen en 1 of 2 fietsen leg je de zelfde etappes af als de solo-lopers. Je bepaalt zelf wie wanneer en hoe lang fietst of loopt en hoe vaak je wisselt. De meeste paden zijn prima te doen voor een gewone fiets, een MTB is nog geschikter.

Reserveer vast een ticket onderaan deze paginga. Je reserveert per persoon die mee doet. Wanneer je van plan bent als duo of trio te gaan, geef dan bij je reservering aan (bij de opmerkingen) met wie je wilt gaan lopen.

Het parcours: Het Drenthepad volgt vaak goed begaanbare onverharde paden afgewisseld door een flink stuk verharde wegen (vaak door dorpen)

De etappes (volgt)

De start/finish plaatsen (volgt)