fbpx

Cross- en Trailtraining #2: Kuinderbos

Het was weer een heerlijke training, dit keer in het Kuinderbos. Na een stukje rustig inlopen, eerst wat oefeningen in het zonnetje.

Daarna een paar keer de trap op knallen (1 keer vlot omhoog rennen, 1 keer met eenbenige hupjes, 1 keer met 2-benig huppen en nog 1 keer zo vlot mogelijk) Na dat we op adem zijn gekomen van de trap kreeg de groep wat technische aanwijzingen voor het afdalen (passen verlengen, heupen naar voren, armen gebruiken voor evenwicht)

Voor het kernprogramma was een uitdagende ronde uitgezet van ca, 650 meter die in zone 2 gelopen werd, de afdalingen en beklimmingen steeds even flink aanzetten tot zone 3.

Als toetje nog een paar keer een steil stukje heuvelop rammen en rustig terug. Tenslotte uitlopen naar de auto voor de warme thee met appeltaart!

De omstandigheden waren weer geweldig: fris maar met een lekker zonnetje. En een supergezellige groep met uitéénlopende tempo’s. De volgende training is op de Woldberg bij Tuk (onder de rook van Steenwijk) Wil je een keer meelopen? Van harte welkom, neem even contact met me op of check https://dudeljo.nl/cross-en-trail-trainingen-2018-2019/ voor meer info.

Geef een reactie