fbpx

Oogsttijd

Na een lange droge zomer is het dan toch oogsttijd geworden! De vruchten plukken van hard werken en investeren maar ook van een beetje geluk hebben. Genieten van de resultaten. Voor veel loopmakkers was het tijd om te oogsten:

Jonatan loopt eindelijk de mooie tijden en resultaten die hij liever eerder had gezien. Hij moest lang geduld hebben, het heeft vaak een beetje tegengezeten dit seizoen: de warmte waarin hij moeilijk loopt, pollen, i.c.m. astma, maar ook lichte blessures gooiden roet in het eten. Vorige week kwam dan eindelijk die lekkere 5km in 16:44 en afgelopen weekend de 3e plaats op de 8EM van de Fish Potato Run in 45:25

 Diezelfde Fish Potato Run werd gewonnen door Tjeerd Popkema die volgende week waarschijnlijk nog meer moois gaat oogsten bij de marathon van Berlijn.

Laura had deze zomer een cursus hardlooptechniek gevolgd bij Dudeljo. Daarna heb ik een trainingsschema voor haar gemaakt met het oog op de Fish Potato Run. Ze liep een dik PR en schreef een mooie recensie op Facebook. Super resultaat en ook een beetje oogsten voor mij 😉

Voor veel lopers van AVNOP is de Fish Potato Run een hoofddoel. Ik heb veel tevreden gezichten gezien er zijn mooie tijden gelopen!

Ondertussen in Winschoten liep Arie in Winschoten 9:53:56 op de 100km en oogstte daarmee het record van zijn club! Petje af voor Arie!

Over oogsten gesproken: Miranda heeft de afgelopen maanden ontzettend hard gewerkt in de voorbereiding van haar 57km/ 4100hm trail in de Alpen. Ik mocht haar op weg helpen in de voorbereiding met een schema en coaching. En wat een geweldig resultaat kon zij oogsten! Diep respect voor haar avontuur in de bergen en super om te constateren dat ze er klaar voor was. Ze loopt inmiddels al weer soepeltjes rond. Mooi om te merken dat ze tevreden was met de begeleiding en aan kwam zetten met een ontzettend rijk gevulde mand met lekkers.

 

 

Zelf begin ik eindelijk wat vertrouwen te krijgen in mijn hoofddoel van dit jaar: De Indian Summer Ultra van 127km in oktober. Na maanden van trainen met een lichaam en geest die verre van in vorm waren zie ik nu vooruitgang en kan ik relatief gemakkelijk weer flink wat omvang maken. Afgelopen weekend liep ik de halve marathon van de Fish Potato Run (en wat extra inlopen) op m’n gemak. Het mooie was dat ik meteen als haas kon dienen voor leden van mijn loopgroep uit Emmeloord.

 

De dag erna samen met Marie onzettend lekker gelopen op de LoopFietsProefMarathon Drenthe (de marathon waarbij je altijd aankomt). Behalve alle lekkernijen onderweg, bestond de oogst voor mij uit zo’n 73 ontspannen kilometers. Dat begint ergens op te lijken! Maar de echte oogsttijd voor mij is nog niet aangebroken, eerst nog wat heerlijke kilometers op Ameland maken, daarna 80 km met stokken lopen in de Ardennen en dan op naar de ISU!

Zo langzamerhand breekt ook het cross-seizoen aan. Ik hoop dat ik de komende tijd in mijn trainingsgroepen en daarbuiten veel mensen enthousiast kan maken voor deze geweldige tak van de loopsport. Komende herfst en winter organiseer ik daarom 10 keer een cross- en trailtraining in mooiste natuurgebieden. De inschrijving is geopend! 

Geef een reactie